Lingerie Op Maat - ook voor jou !

Over Emmy Pluijms

Emmy Pluijms Ik ben als Emmy de Kler geboren in Stompwijk in 1947.
Naaien is, naast muziek (ik speel hoorn) en lezen van jongs af aan mijn passie geweest. Na de lagere school heb ik de m.m.s. in Leiden gedaan. Daarna heb ik de middelbare vormingsklas gevolgd als voorbereiding van de Akte NA. Dit is een HNO (Hoger Nijverheids Onderwijs) akte.
De NA (Naaldvakken) is vier jaar dagonderwijs en je wordt opgeleid om alle textiele werkvormen, zoals naaien, haken, breien, stofversieren, textielwarenkennis en zo meer te doceren. Je haalt je pedagogisch getuigschrift en wordt tevens onderwezen in boekhouden, tekenen en kostuumgeschiedenis.
Kortom, je wordt klaargestoomd om in het voortgezet beroepsonderwijs les te geven.

Ik was 22 toen ik klaar was. Helaas waren er op dat moment geen passende banen in het onderwijs omdat door de mammoetwet het aantal uren naailes op huishoudscholen was teruggebracht van 8 naar 2 uur.
Uiteindelijk vond ik een baan in het clubhuiswerk in Rotterdam. Daar heb ik niet alleen meisjes maar ook jongens op naailes gehad, wat altijd een grote bron voor dubbelzinnigheden en lol geweest is tijdens het werk.

Om dit werk nog beter te kunnen doen, heb ik toen ook de Sociale Academie richting Cultureel werk gedaan.
In diezelfde tijd ben ik getrouwd met Fons Pluijms, die ik in 1968 had leren kennen in Leiden. Toen Fons in 1974 klaar was met zijn studie zijn we verhuisd naar Son en Breugel, waar we bijna dertig jaar fijn gewoond hebben.
In Son en Breugel heb ik mijn oude liefde voor het naaiwerk weer opgepakt. Ik ben naailessen gaan geven en heb mij vanaf 1990 gespecialiseerd in lingerie. Een en ander is zeer goed te combineren geweest met het opvoeden van mijn zonen, drie lange lummels waar ik apetrots op ben.
Sinds 1998 ben ik geregisteerd bij de Kamer van Koophandel met een eigen bedrijf.
In januari 2004 besloten we te verhuizen naar de andere kant van Brabant in verband met het werk van Fons. Uiteindelijk zijn we geemigreerd naar Turnhout in Belgie. Het atelier ging mee en vanaf september 2005 is alles weer helemaal in bedrijf.

Het leuke van mijn werk vind ik nog steeds om uit te zoeken wat precies bij een speciale persoon past. En die persoon dan te kunnen geven waar hij of zij al jaren naar op zoek is. Plezier in maatwerk!

© Copyright 2003-2012
Atelier LingerieOpMaat
Terug naar boven